FOTO: ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE sărbătorită și la RÂMNICU VÂLCEA

Poliția Română este sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie. Azi se împlinesc 202 ani de “Lege și Onoare”, 202 ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Cu acest prilej, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat astăzi, 25 martie a.c., un eveniment de tradiție, la Shopping City Mall din municipiul Râmnicu Vâlcea, însumând o serie de prezentări și ateliere, dedicate în special copiilor.

Cei prezenți au făcut cunoștință cu polițiștii mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea care le-au prezentat în cadrul atelierelor respective, principalele activități desfășurate zilnic, mijloace tehnice din dotarea poliției și echipamente de autoapărare, dar și o selecție de arme folosite în misiuni.

De asemenea, participanții au putut vedea câteva dintre autospecialele de poliție.

Un alt moment a fost cel al exercițiilor demonstrative făcute de câinii polițiști din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, spre marea încântare a celor mici.

De asemenea, aceștia au fost invitați să parcurgă câteva reguli de circulație, pe covorul rutier, special conceput pentru familiarizarea cu cele mai importante reguli de circulație, având totodată ocazia să testeze și ochelarii care simulează consumul de alcool și să probeze simulatorul de accidente.

Au fost înmânate materiale informative și recomandări celor prezenți, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, iar cu elevii claselor terminale au discutat despre profesia de polițist și despre unitățile de învățământ din M.A.I.

Totodată, la evenimentul organizat, a fost prezent un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, care a survolat zona la finalizarea evenimentului.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii adresează sincere mulţumiri tuturor cetățenilor județului Vâlcea, precum și instituțiilor partenere în asigurarea unui climat de siguranță publică în județul nostru și transmitem salutul nostru călduros tuturor polițiștilor români.

La mulți ani Poliția Română!

La mulți ani Poliția Vâlcea!