FOTO/VIDEO Ziua Recoltei la Râmnicu Vâlcea! Peste 40 de producători au oferit diferite produse tradiţionale râmnicenilor

Ploaia nu a mai stricat, ca în anii precedenți, Ziua Recoltei la Râmnicu Vâlcea care a început sâmbătă, 6 octombrie. Peste 40 de producători de fructe, legume, dar și de produse tradiționale din Vâlcea și județele limtrofe au fost prezenți și anul acesta la cea de-a 8-a ediției a manifestăriii dedicate roadelor toamnei organizată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea de administrația locală.


Încă de la primele ore ale dimineații, sute de oameni din Râmnicu Vâlcea, dar și din împrejurimi au venit să vadă producția de anul aceasta la legume și fructe. Gospodinele nu au dorit să rămână cu cămările goale, asa că au venit să aleagă cele mai bune produse pentru conservele de iarnă. Peste 40 de producători din tot județul au fost prezenți cu standuri la Ziua Recoltei. Cu toții au fost încrezători că vor avea și vânzare, nu de alta, dar anul acesta a fost unul bun pentru unii dintre ei, iar producția – destul de mare.


“Sunt doar produse naturale. Eu vreau să cumpăr ceva pastramă. Am vorbit cu cineva să fie timp frumos, sunt mulți producători, în acest an sunt mulți producători”, ne-a declarat Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea.

“Sunt curios ce produse sunt, sunt sigur că sunt de calitate. Am văzut niște mere frumoase. Dumnezeu a fost bun cu noi, a fost un an foarte bun. Am văzut și producători de carne și produse din patiserie, este un târg complet. Și mediatizarea a fost una foarte bună. Le doresc producătorilor vânzare bună și îi invit pe vâlceni să vină la Ziua Recoltei”, a completat Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.
Cu prilejul acestei manifestări au fost organizate concerte de fanfară, muzică ambientală și muzică populară.


Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning