FOTO/VIDEO “Ziua Medicale Vâlcene”, la a 12-a ediție

“Zilele Medicale Vâlcene” aflate la cea de-a XII-a ediție, aflate în plină desfăşurare în aceste zile, confirmă preocuparea față de noutățile din domeniu și reunește la Râmnicu âlcea cadre medicale nu doar din județ, ci și din întreaga țară. În centrul atenției la ediția din acest an se află copilul și preocupările din lumea medicală față de încurajarea vaccinării. Evenimentul este organizat de Colegiul Județean al Medicilor Vâlcea, în parteneriat cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moașelor și Asistenților Medicali Vâlcea.

“Zilele Medicale Vâlcene” au fost organizate în sediul Teatrului Anton Pann. “Am reprezentat Colegiul Farmaciștilor Vâlcea la această manifestare. Am înțeles că este doar a doua astfel de manifestare care mai are loc în România. Viața medicală este într-o continuă creștere. Sunt noutăți care trebuie puse în practică. Temele au fost numeroase și interesante. Noi putem salva milioane de vieți. Le-am urat succes colegilor, noi ca farmaciști ne vom face datoria”, ne-a declarat Samoil Vâlcu, președintele Colegiului Farmaciștilor, filiala Vâlcea.


“Este o onoare deosebită că am ajuns la cea de-a 12-a ediție. A mai rămas acțiunea noastră și ceva similar la Suceava, nu știu de ce în alte locuri s-a pierdut tradiția. Sunt prezentate lucrări de înaltă ținută profesională. Ne vor ajuta în activitatea profesională de zi cu zi. Expozanții sunt oameni care ăși dedică mult timp inovațiilor și participă la congrese naționale și internaționale. Beneficiul nostru este unul foarte mare”, completează Dorina Constantinescu, doctor, organizator.


“Această manifestare are o importanță deosebită. Medicina la Vâlcea are o tradiție importantă. Am participat la activitatea medicală de aici, acum 30 de ani când veneau reprezentanțI din România șI din străinătate. Este important ca informația națională și internațională să ajungă la orice nivel. Pe de altă parte, prin aceste comunicări din partea medicilor de aici și din țară se vede nivelul la care suntem. Trebuie să ajungem la nivel european. Medicina personalizată o înlocuiește ușor pe cea bazată pe dovezi”, spune și Ioan Gherghina, profesor univeristar, Institurul pentru Ocrotirea Mamei și al Copilului București.

Din 12 astfel de manifestări care au fost în România, au mai rămas doar două, una din ele la Râmnicu Vâlcea și o alta la Suceava.


Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning