FOTO/VIDEO: Veste bună pentru bolnavii de ficat din Vâlcea! Spitalul Judeţean de Urgenţă colaborează cu Spitalul Sfânta Maria

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a reușit să semneze un protocol de colaborare cu Spitalul Sfânta Maria din București. Vestea este una excelentă în special pentru pacienții care necesită un transplant hepatic, ei având acces mai rapid pe listele de așteptare.


De acum în colo, pacienții internați la secția de gastroenterologie vor beneficia de serviciile specialiștilor de la Spitalul Sfânta Maria care vor ține legătura în permanență cu mediicii vâlceni. Vestea cea mai bună este că accesul pe listele de așteptare pentru un trasplant hepatic o să fie mai rapid.


“Ne aflăm într-un moment istoric pentru Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Azi am semnat un protocol de colaborare cu Spitalul Sfânta Maria. Este o nouă mână de ajutor pe care ne-o întinde Spitalul Sfânta Maria, noi am mai avut un protocol de colaborare în anul 2015. Medicii de la noi voe ține legătura în permanență cu cei de la București. Principalul beneficiu este că ne ajută să intrăm mai rapid pe acele liste de așteptare pentru transplanturi”, spune Dan Ponoran, manager Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.


Conducerea spitalului bucureștean garantează că totul o să fie trasparent și că prioritate pentru un transplant vor avea cazurile grave. Managerul Narcis Copcă este de acord și cu implementarea unui program IT care să stabilească ordinea operațiilor chirurgicale. Medicii bucureșteni au o experiență de cinci ani în ceea ce privește transplantul hepatic.

“Programările se fac pe baza unui protocol strict. Se face o evaluare și așa se ajunge pe lista de așteptare. Dacă ar exista un program, această programare se poate face și de o mașinărie”, a declarat Narcis Copcă, manager Spitalul Sfânta Maria București.
Protocolul de colaborare este pe o perioadă nedeterminată. Specialiștii de la Spitalul Sfânta Maria sunt renumiți pentru transplanturile reușite de ficat și plămâni.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning