FOTO/VIDEO Vaideeniul a cucerit Alba Iulia! Delegaţia din localitatea de sub munte a atras privirile celor prezenţi la Parada Portului Popular

Un autocar plin cu oameni a plecat de la Vaideeni la Alba Iulia la primele ore ale zilei de 1 Decembrie, una importantă pentru România, ziua în care s-a sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Ajunși în orașul din Ardeal, acolo unde s-a înfăptuit Marea Unire, primarul Daniel Băluță și compania au făcut joncțiunea cu ceilalți membri ai Asociației Reunirea Mărgininii și au participat la Parada Portului Pupular, sub privirile a zeci de mii de oameni.


“Maica Domnului a avut grijă de grădina sa și ne-a dat un timp perfect, cred că au fost peste patru grade, plus soare. A fost ceva deosebit. Au fost și oameni îmbrăcați identic cu portul trupelor române de acum 100 de ani. Au venit delegați din toate colțurile României. Am vorbit cu români care muncesc peste tot în lume, am vorbit cu preoți și cu români din Basarabia. S-a mers prin centrul de la Alba Iulia, până la Cetate, parada a durat mai bine de două ore. M-am simțit mândru că sunt român, așa cum mă simt zilnic.

În ceea ce privește delegația de la Vaideeni, eu cred că am făcut senzație. Oameni ne-au oprit să facă poze cu noi, le-a plăcut portul popular, le-au plăcut cojoacele noastre”, ne-a spus primarul Daniel Băluță. Edilul din localitatea de sub munte s-a pozat alături de primarii localităţilor Sălişte, Brădulet și Poiana, iar cei 50 de delegaţi de la Vaideeni au fost foarte apreciaţi pentru frumoasele costume populare pe care le-au purtat cu mândrie în zi de sărbătoare.