FOTO/VIDEO: UPDATE Copilul dispărut în apele râului OLT la Dăești este căutat de la primele ore ale dimineții de scafandrii vâlceni

UPDATE: În această dimineață s-au reluat căutările cu un echipaj de căutare salvare din cadrul ISU Vâlcea cu o barcă pneumatică și scafandri. În total participă la operațiune 9 subofițeri din cadrul ISU Vâlcea. Aseară s-au efectuat căutări până la lăsarea întunericului.


Membrii echipei de căutare – salvare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui copil din apele râului Olt.


Un copil în vârstă de 13 ani a fost luat de curenții de pe râul Olt, amonte de CHE Dăești, comuna Dăești, în dreptul Școlii Gimnaziale din comună. Copilul era la scăldat cu încș 3 copii care au reușit să iasă din apă. Intervine GI Rm. Vâlcea cu o barcă, SMURD și 7 subofițeri. Au fost anunțați scafandrii, aceștia urmând să facă scufundări pentru căutarea copilului. Pentru a ușura operațiunea de căutare, Hidroelectrica a redus debitul de uzinare/deversare la jumătate.