FOTO/VIDEO: Traficul pe DN 7 supravegheat din elicopter! Sancțiuni aplicate de peste 230.000 de lei

În perioada 29 – 31 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat, în județul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceste zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 776 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 234.000 de lei, dintre care 735 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 241 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru alcool, 22 pentru abateri ale bicicliștilor, 3 pentru abateri ale pietonilor, 3 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și 442 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 61 de permise de conducere (23 pentru viteză neregulamentară, 15 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 9 pentru alte abateri, fiind retrase și 36 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constate 11 infracțiuni la regimul rutier.

*Activitatea a beneficiat de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație dotat cu echipament tehnic de monitorizare/înregistrare video omologat, care a survolat Drumul Național 7 și totodată, a înregistrat abaterile săvârșite de către conducătorii auto, în principal depășirile neregulamentare, iar pentru luarea măsurilor legale au fost transmise datele “la sol” polițiștilor aflați în serviciu. (IPJ Vâlcea)