FOTO/VIDEO: Tot Vaideeniul alături de Bianca Andreescu! Cum au trăit bunicile tenismenei meciul de la Indian Weels

Tenismena în vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu, este noua campioană de la Indian Weels după ce a învins-o în finală pe Angelique Kerber, 6-4, 3-6, 6-4. Marea majoritate a locuitorilor Comunei Vaideeni din Vâlcea, acolo unde Bianca a copilărit, au fost conectați la marele meci. Nimeni nu s-a culcat devreme aseară la Vaideeni. Zeci de oameni au mers la căminul cultural din localitate unde a fost montat un ecran mare. Alții au stat acasă, conectați la marele meci de la Indian Wells.


Bianca joacă pentru Canada, țară care a adoptat-o. “Ne-am uitat toți, meciul a fost pe un ecran mare și la căminul cultural. Noi o considerăm pe Bianca româncă și, mai mult, de la Vaideeni. Acum joacă pentru Canada, dar cine știe, poate într-o zi o să reprezinte România, sângele apă nu se face. Oricum, noi cu ea ținem, îi cunoaștem rudele, suntem prieteni”, spun oamenii.“Toată lumea a fost conectată la acest meci. Este o mândrie pentru noi. Singura problemă că acolo scrie Canada sub numele Biancăi. Noi suntem oricum alături de ea cu sufletul”, completează viceprimarul localității, Vasile Ichim. Bianca s-a născut în Canada, dar a început tenisul la Pitești, acolo unde a absolvit și primele clase primare. Acum 23 de ani, părinții Biancăi Andreescu, născuți în comuna vâlceană Vaideeni, au decis să părăsească România. Cele două bunici ale tenismenei au urmărit și ele victoria cu Angelique Kerber și o așteaptă pe Bianca la vară cu bunătăți culinare din România.


“Am văzut tot meciul, am avut emoții mari, am și plâns. A muncit și a obținut o victorie frumoasă. Am vorbit cu ea înainte, i-am urat sănătate. Și mai înainte a învins. Dumnezeu știe dacă va ajunge mare în tenis. La vară vine aici, a venit în toate verile. Îi pregătim tot ce vrea, ea preferă sarmalele”, ne-a declarat una dintre bunici, Ana Siiulescu.


“Am văzut o parte din meci, dar nu tot. Am adormit, bunicul știe tot, el stă. Să îi dea Dumnezeu sănătate. Sănătatea e bogătate, degeaba ai bani dacă nu ești sănătos. O așteptăm la vară, o așteptăm cu bunătăți multe. Până atunci să joace, să nu8 se accidenteze. Am vorbit cu ea acum două săptămâni, normal că îmi e dor de ea. Noi nu ne plângem, cât timp ne putem ridica din pat dimineața e bine. Până atunci nu ne plângem. În Canada nu cred eu că mai ajung… au venit bătrânețile”, completează Maria Andreescu, cealaltă bunică.


La începutul anului, Bianca Andreescu era clasată pe locul 178 WTA. După victoria de la Indian Weels, ea urcă până pe locul 24 WTA.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning