FOTO/VIDEO Teatrul Ariel, 20 de ani de existență

Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea a împlinit 20 de ani de existență. Proiectul a pornit în anul 1998 cu o mână de actori tineri, după o decizie a Consiliului Local, o parte dintre ei fiind și acum în trupă. Cu timpul, proiectul Teatrului Ariel s-a dezvoltat și s-a ajuns la participări la turnee naționale și internaționale.


Cea mai mare disticție a fost primită de actorii vâlceni la Festivalul Internaţional Edinburgh Fringe, cel mai mare festival de comedie improvizată, acolo unde Ariel a primit patru din cinci stele. “Am plecat dintr-o iubire extraordinară a unor oameni de teatru. Teatrul s-a dezvoltat de la o organigramă mică și a ajuns să aibă actori, colaboratori. Eu sunt de la început, am crescut împreună, ne-am maturizat. Am livrat spectacole care au contat în România și în străinătate. Ne adresăm nu doar tinerilor, copiilor, maturilor, încercăm să avem o viziune largă asupra cetății, cea care ne finanțează pe noi. Cel mai important program, la 20 de ani de la înființare, este excelența în teatru. Noi propunem spectacole care înseamnă ceva pentru dramaturgie dar și pentru oamenii care vin la teatru”, spune Gabriel Popescu, actor, manager Teatrul Municipal Ariel Rm. Vâlcea.


La aniversarea a 20 de ani de existență, Teatrul Ariel pregătește o premieră importantă, spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Aurel Palade. “Sunt multe de spus în ceea ce privește cele mai fericite momente ale mele la Ariel. Pregătim o premieră importantă, imediat mergem la repetiție, ne mai așlteaptă o lună și jumătate de muncă. Sunt multe realizări. O experiență deoebită a fost cu domnul Horațiu Mihăele, Aurel Palade sau Doina Migleți”, a declarat Dan Constantin, actor Teatrul Municipal Ariel Rm. Vâlcea.
La Râmnicu Vâlcea sunt două teatre, Teatrul Municipal Ariel și Teatrul Județean Anton Pann. A existat și ideea comasării lor, dar până acum nu s-a găsit forma juridică.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning