FOTO/VIDEO Târg de invenții la bibliotecă

Holul Bibliotecii Județene Vâlcea s-a transformat într-un adevărat centru al științei. Pasionații de informatică și robotică și-au expus lucrările în cadrul unui târg special gândit pentru ei, aflat la prima ediție.


Începând cu acest an, în cinci biblioteci din Vâlcea, la Tomșani, Păușești-Măglași, Pietrari, Tetoiu și Vlădești se desfășoară activități stem în cadrul cărora se realizează experimente distractive de logică și știință. Copiii sunt încântați de ceea ce au realizat. Organizatorii speră ca acest târg să crească în valoare de la an la an și să devină o rampă de lansare pentru micii inventatori. Ei își doresc instruirea tinerilor în patru domenii: știință, tehnologie, informatică și inginerie.


”Este o primă ediție a târgului care noi sperăm să crească de la ediție la ediție și să fie o rampă de lansare. Aceste activități contribuie la instruirea elevilor în mai multe domenii. În cinci biblioteci din județ se desfățoară activități stem și rezultatele le puteți vedea aici. Totul se întâmplă în cadrul unui proiect implementat de Biblioteca Județeană Vâlcea”, ne-a declarat Adina Nicola, organizator târg.


”Este prima noastră participare la un târg de științe, am avut emoții mari. Am pregătit mai multe experimente deosebite. Avem și roboței, încercăm să descoperim lucruri noi. Copiii s-au pregătit luni bune pentru această participare. Sperăm să reușim și în continuare să realizăm lucruri deosebite”, completează Crina Popescu, bibliotecar Pietrari. O nouă ediție a acestui târg o să fie organizat și în toamna acestui an, atunci când se așteaptă ca numărul experimentelor științifice să fie unul cu mult mai mare.


Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning