FOTO/VIDEO Smartphone „Made în Vâlcea”! O echipă coordonată de Ștefan Epistatu intră pe piață cu un produs revoluționar

Primul smartphone inventat la Râmnicu Vâlcea o să fie lansat pe piață în scurt timp. Telefoanele au o carcasă completă din lemn şi un ecran full HD. Mai mult, cei care le-au proiectat spun că nu se va sta într-un magazin mai mult de 20 de minute pentru garanţie. Vâlcenii ar fi tentați să cumpere un smartphone construit în orașul lor, dar se bucură în special pentru că investiția va crea locuri de muncă.


Patru tineri din Vâlcea și Gorj au lucrat la proiect mai bine de patru ani. Cel care a avut ideea a fost Ștefan, cel care a lucrat în domeniul telefoniei mobile în Italia. Pentru început proiectarea unui smartphone sută la sută românesc a fost doar un hobby, transformat între timp într-o afacere. Tinerii știu că vor avea parte de o mare concurență, dar spun că sunt gata să îi facă față cu un produs rezistent. În primă etapă va fi lansat modelul premium, cu carcasă din lemn, la prețul de 3000 de lei, apoi urmează în cursul anului, la o dată anterioară, modelul middle care va putea fi achiziționat pentru 2000 lei şi modelul simple la 2500 de lei. Primele modele au fost deja testate, iar atelierul de lucru o să fie amplasat în Cartierul Copăcelu din Râmnicu Vâlcea.

Proteze bionice EGE


“Ideea mi-a venit acum cinci ani, atunci când eram în Italia și lucram pentru o companie importantă. Am încercat să vin cu un produs total nou, făcut sută la sută de români. La acel moment nu puteam din punct de vedere finaciar să vin pe piață cu un proiect atât de amplu pentru că este unul amplu. La acest proiect au lucrat și lucrează patru persoane. În plan avem mai multe proiecte în derulare. Suntem o familie, familia EGE cum îmi place mie să spun. Eu am venit cu ideea și ei au fost de acord cu ea și toți am pus umărul să fie bine. Inițial am gândit-o la un hobby, că apoi pot veni și venituri este un lucru bun. M-am gândit să facem un produs rezistent care să prindă în România. Este drept că piața este una foarte aglomerată, sunt multe branduri, cu multe oferte, cu prețuri care variază în funcție de produs. Am mers pe ideea să scoatem un produs bun, cu o garanție specială și atunci sunt sigur că vom intra cu succes pe această piață.

Telefon EGE


Telefonul se va produse la Râmnicu Vâlcea, placa de bază se face în Italia, carcasa o facem noi, display şi bateria din China. Carcasa este completă din lemn şi are ecran full HD. O să iasă ceva de calitate. Oricum, raportul calitate-preț este unul foarte bun. Proiectul nostru va presupune și crearea de locuri noi de muncă. Așteptăm să lansăm produsul, să vedem ce impact va avea, vom vedea de câți oameni avem nevoie. Investiția inițială a fost undeva la 30.000 de euro”, spune Ștefan Epistatu.

“Toți cei care facem parte din familia EGE am depus multă muncă și pasiune și sunt sigur că roadele o să apară repede. Ne-am gândit și la partea de garanție, din acest punct de vedere în primul an, în cazul în care apare o problemă tehnică noi îl vom primi, iar consumatorul va primi pe loc un telefon nou. Dacă este vorba de o problemă de display, cumpărătorul va plăti doar display-ul și de asemenea va primi un telefon nou. Vrem ca oamenii să ne aprecieze pentru ce am făcut”, completează Marius Vasilescu.
Tinerii din Vâlcea și Gorj au proiectat și donat trei proteze bionice. Pe viitor își propun un atelier de asamblare de drone.

Drona EGE


Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning