FOTO/VIDEO Simpozionul Național “Sport pentru toți, sănătate pentru toți” a ajuns la cea de-a 14 ediţie

Cea de-a 14 ediție a Simpozionului Național “Sport pentru toți, sănătate pentru toți” a fost organizată ireproșabil în acest an de către Colegiul Național de Informatică Matei Basarab și Clubul Sportiv de Tineret Lykaios, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic. Ca locație s-a ales Biblioteca Județeană Antim Ivireanul. Participarea a fost una numeroasă, de la elevi și sportive de performanță, până la profesori și antrenori de legendă ai sportului vâlcean. Amfitrionul evenimentului a fost profesorul Cătălin Predescu.


“Sunt multe schimbări în bine”

Invitat special al eenimentului a fost decanul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, Alina Moanță: “Vreau în primul rând să felicit echipa care se ocupă de organizarea acestui simpozion. Am venit acum patru ani și am găsit o sală cu câteva cadre didactice, câțiva elevi. Peste patru ani găsesc o sală plină, cu fețe noi, cu profesori noi, cu foarte multă lume implicată în acest simpozion. Pentru acest lucru, toată lumea din Vâlcea merită felicitări. Simpozionul face parte dintr-un domeniu științific. Aceste simpozioane scot în evidență partea științifică activătății cadrelor didactice. Trebuie să avem curajul de a pune pe hârtie ceea ce facem practic. Sunt gânduri pe hârtie. Vă îndemn să scrieți cât de mult puteți. Chiar dacă greșiți, din greșeli toată lumea învață. Mie îmi place pe teren, îmi place la lecții, dar și această latură are o importanță deosebită”.


“Noi, profesori de sport suntem perfecționiști. Am avut alături de mine o echipă frumoasă pentru organizarea acestui eveniment. Trebuie să recunosc că acum patru ani nu știam ce înseamnă această sesiune de comunicări științifice. Ușor, ușor, am evoluat foarte mult. An de an am plecat de aici cu informații utile. Ne dorim ca peste zece ani să putem organiza un simpozion international, să lăsăm locul celor mai tineri și noi să stăm undeva în spate”, a completat Coca Gavrisiu Nițulescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Vâlcea.

“Noi venim și plecăm, voi rămâneți aici”

Nu au lipsit nici oficalitățile locale și naționale, în frunte cu prefectul Florian Marin și parlamentarul Bogdan Matei, profesor de sport la bază.
“Este un lucru foarte bun într-o vreme în care primează alte activități, în care ne întâlnim mai mult cu sportul virtual. Văd în sală sportive de performanță, văd elevi, profesori, o văd pe doamna inspector general școlar, îl văd pe domnul Cezar Tită, cel care organizează un turneu de handbal deosebit. Baza materială și posibilitățile financiare nu se ridică la ceea ce faceți dumneavosatră, este clar. Ne-am dori să fie cât mai multe lucruri bune în domeniul sportului de masă. S-a renunțat din păcate la sportul pentru toți. Este meritul dumneavoastră, noi venim și plecăm, voi rămâneți pe baricade”, le-a spus celor prezenți prefectul Florian Marin.


“Mă bucur să fiu aici, mă simt onorat. Vă felicit pentru ceea ce faceți. Educația fizică este cea mai iubită disciplină din învățământ. Știu că nu vă este ușor, stiu cât de mult munciți, știu ce eforturi faceți să mergeți la competiții. Știu cace sunt problemele în ceea ce privește sportul de performanță și de înaltă performanță. Eu voi face tot ce este posibil să pun umărul la rezolvarea problemelor. Mă bucur că la Vâlcea avem un simpozion national de înaltă ținută. Ca părinte nu pot decât să vă rog să vă jucaţi cu cei mici la lecțiile de educație fizică”, a completat deputatul Bogdan Matei.

“Nu mai sunt sportiv, am legătură cu sportul prin tatăl meu căruia încerc să îi păstrez memoria prin acel turneu pe care-l organizez. Am reușit prea puțin, dar încerc să perseverez. Mă bucur că există acest simpozion. Vă doresc succes și sper că la finalul acestui simpozion să plecați mult mai bogați nu numai în trăiri, ci și în cunoștințe”, a spus și Cezar Tită, organizatorul Memorialului Constantin Tită.


VIDEO HENNING PROFESIONAL