FOTO/VIDEO Razie împotriva taximetriei la negru

Razie pe drumurile naționale din Vâlcea. Polițiștii de la Rutieră și mai multe secții de poliție au acționat în această dimineață pentru identificarea taximetriștilor “pirat”, respectiv a conducătorilor auto care transportă ilegal persoane.

Verificarile nu i-au vizat doar pe pirați, ci și pe transportatorii autorizați din Vâlcea. Luați la întrebari de oamenii legii, șoferii opriți pentru verificare au negat că transportă ilegal persoane dintr-o localitate în alta. Mai mult, unii s-au arătat chiar deranjați de faptul că au fost trași pe dreapta, susținând că au fost controlați de prea multe ori.

“Acțiunea de astăzi are ca scop prevenirea și combaterea taximetriei ilegale pe raza Județului Vâlcea. Se acționează pe Drumurile Naționale și Județene unde avem informații că se practică astfel de activități. Participă la acțiune peste 30 de angajați. Am identificat persoane care fac taximetrie la negru, s-au luat măsurile legale. Pentru persoanele fizice se poate ajunge la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor, plus imobilizarea mașinii. Pentru ceilalți care sunt autorizați ca taximetriști dar care nu își desfășoară activitatea conform legii, se poate da amendă contravențională sau se poate retrage licența”, a declarat Cătălin Oprescu, comisar Serviciul de Poliție Rurieră Vâlcea.În ultimii ani, reprezetanții firmelor de transport din Vâlcea, dar și ai firmelor de taximetrie s-au plâns că au încasări din ce în ce mai mici din cauza taximetriei la negru. Ei spun că “taximetriștii-pirați” le fură zi de zi clienții pe care-i racolează din stații.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning