FOTO/VIDEO: Protest la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

Aproximativ 100 de vâlceni au protestat azi în fața Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Oamenii vor să tragă un semnal de alarmă în urma cazului bebelușului de un an și jumătate aflat în moarte cerebrală la Spitalul Marie Curie din Capitală.


Rudele bebelușului îi acuză pe medicii Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea că au pus un diagnostic greșit și că rezultatele analizelor au venit prea târziu. Din păcate, însă, bunicii micuțului spun că acesta nu mai are șanse de supraviețuire în urma informațiilor primite de la medicii de la Spitalul Marie Curie, acolo unde se află în moarte cerebrală.


“Din punct de vedere medical, doctorii nu ne-au dat nicio șansă. Nu mai are șanse de supraviețuire… Trebuie să nu se mai întâmple așa ceva, trebuie mai multă responsabilitate. Nu dau vina pe cineva anume, dar trebuie să răspundă fiecare pentru ceea ce face”, spune bunica celui mic.
“Este în moarte cerebrală de gradul III. Nu se știe ce se va întâmpla. Nu am primit niciun răspuns de la nimeni. Singura comunicare pe care o avem este cu spitalul unde se află copilul. Vrem să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat. Sunt probleme mereu la această Secție de Pediatrie, încă de la momentul în care se primesc pacienții”, completează bunicul bebelușului.


Vâlcenii care au declanșat protestul spontan îi cer Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să trimită la Râmnicu Vâlcea Corpul de Control al Ministrului și ancheta să nu fie făcută doar de DSP și de conducerea spitalului. De asemenea, oamenii își doresc să se ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea modului în care sunt tratați pacienții la Secția de Pediatrie.
“Vrem deplasarea Corpului de Control al Ministrului care să ancheteze toate cazurile semnalate. Trebuie luate măsuri rapid și măsuri concrete. Nu ne interesează aparatura, știm că spitalul a fost bine dotat în ultima perioadă. Ne interesează factorul uman, de la care pleacă toate Atrocitățile. Asta este concluzia mea după 11 ani în care încerc să îi fac dreptate tatălui meu care a murit cu zile. Nu a venit nimeni din partea spitalului. Am vorbit zilele trecute cu domnul director care mi-a spus că știe de probleme, dar nu are ce face. Eu am fost în greva foamei după cum știți și când am ajuns la spital, au vrut să mă trimită la Psihiatrie. Am făcut plângere la Comisia de Etică și am primit răspunsul că nu se confirmă, că am nevoie de martori. Am solicitat imaginile de pe camerele video ale spitalului unde se vede cum directorul a venit să aplaneze lucrurile. Nu au dorit să utilizeze aceste imagini. Una peste alta, trebuie ca medicii care au greșit să fie suspendați din funcție. Este o epidemie a actului medical efectuat dezastruos de acești medici”, spune Bogdan Neagu, președintele Asociației Victimelor Malpraxixului Medical.


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a demarat o anchetă administrativă în vederea stabilirii modului în care a fost tratat la Secția de Pediatrie un copil în vârstă de un an și jumătate. De asemenea, ministrul Sorina Pintea a anunțat că DSP Vâlcea va demara o anchetă paralelă. Micuțul a ajuns la spital acum opt zile cu febră mare și a fost diagnosticat cu laringită acută. În dimineața zilei următoare starea sa s-a agravat și a fost trimis de urgență la București. Pe drum, însă, a făcut stop cardio-respirator și în acest moment este internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning