FOTO/VIDEO Probleme cu biletele de tratament! Peste 4000 de pensionari din Vâlcea așteaptă să plece în stațiuni, dar contestațiile îngreunează procedurile

Probleme cu biletele de tratament. Din cauza contestațiilor făcute de reprezentanți ai unor pensiuni din Vâlcea, dar și din toată țara, pensionarii încă nu pot pleca în vacanță. Deși este o întârziere mare, se speră ca la finalul acestei luni sau la începutul lunii viitoare situația să se remedieze și primele serii să ajungă în stațiuni.


Mulți dintre pensionarii vâlceni își doresc și în acest an să meargă la tratament prin intermediul biletelor cu prețuri speciale. Cel puţin aşa arată datele Casei Judeţene de Pensii Vâlcea unde până în prezent au fost înregistrate peste 4000 de cereri de solicitare a biletelor de tratament. Reprezentanții Casei de Pensii se așteaptă însă ca numărul să depășească 5000 de cerereri.


Din păcate, însă, în acest moment biletele nu sunt disponibile pentru că reprezentanții unor unități de turism au depus contestații care trebuiesc rezolvate. Întârzirea este cea mai mare din ultimii zece ani. Reprezentanții Casei de Pensii dau asigurări că toate solicitările vor fi onoarate, mai puțin cele care solicită bilete pe Litoral, în plin sezon. De asemenea, pensionarii sunt avertizați să nu transmită biletele altor persoane, caz în care pot pierde și banii și biletele.


“Cu regret spun că nu stăm bine deloc. Stăm cel mai rău în ultimii zece ani. O explicație este că s-au depus multe contestații din partea reprezentanților pensiunilor cu câteva camere. E drept că aveau dreptul să participe. Luăm exemplu Județul Vâlcea. Cei mai mulți pensionari preferă marile hoteluri din Olănești, Căciulata sau Băile Govora, dar sunt și pensiuni mici care își doreau să intră în sistem. Eu sper ca prima serie să plece la finalul acestei luni, dar este aproape imposibil pentru că în momentul în care vin biletele noi, de regulă, îi anunțăm în scris pe beneficiari și atunci nu este timp. Cel mai probabil prima serie va pleca pe 8 iunie. Au fost depuse până acum 4400 cereri, cele mai multe solicitări sunt pentru stațiunile din Vâlce”, ne-a declarat GABRIEL ANDREESCU, director Casa de Pensii Vâlcea.


Cererile pentru biletele de tratament se pot depune pe tot parcurul anului. Nu are importanță numărul de înregistrare, ci punctajul obținut de fiecare solicitant în parte. Un pensionar care a beneficiat de bilete de tratament și anul trecut are șanse mai mici să obțină și pentru acest an. Prima serie de pensionari vor pleca în stațiuni luna viitoare.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning