FOTO/VIDEO: Pompierii militari acţionează pentru stingerea ultimelor focare în Munţii Lotrului

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea împreună cu membrii SVSU Malaia și ai ocoalelor silvice din zonă au continuat acțiunea de stingere a incendiului din Munții Lotrului/Punctul Padina și Plesa.


În zona afectată de incendiu, 32 de pompieri militari ai ISU General Magheru lucrează împreună cu membrii SVSU și ai ocoalelor silvice pentru stingerea ultimelor focare (buturugi aprinse care încă mai fumegă).
Pe parcursul zilei de ieri, 25 martie, s-au efectuat 19 lansări de apă cu ajutorul elicopterului solicitat în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie.


În sprijinul pompierilor a acționat azi, 26 martie, și elicopterul pus la dispoziție de Inspectoratul General de Aviație care, de la ora 12.00 de când a putut să decoleze și până în acest moment a efectuat un număr de 3 zboruri deversând o cantitate de 7200 de litri de apă. Acesta s-a alimentat din amenajările hidrotehnice din zonă.
În același timp, s-a efectuat și o inventariere a parcelelor de teren afectate de incendiu, fiind totalizate circa 28 de hectare de pășune împădurită și fond forestier. Pe lângă operațiunea de stingere, se fac cercetări pentru stabilirea cauzei care a dus la producerea incendiului.