FOTO/VIDEO Păstorul Vaideeni – 50 de ani de activitate neîntreruptă! Primarul Daniel Achim Băluţă i-a premiat pe foștii fotbaliști și tehnicieni cu medalii și diplome și le-a organizat o petrecere de socializare

Au trecut 50 de ani de la înființarea celui mai vechi club de fotbal din Județul Vâlcea, Păstorul Vaideeni. Echipa care activează acum în Liga a V-a nu și-a întrerupt niciodată activitatea și nu și-a schimbat niciodată numele. Cu acest prilej, oficialitățile locale din Vaideeni au organizat mai multe evenimente la stadionul comunal.


Iubitorii fotbalului din Vaideeni, dar și cei veniți din tot județul au asistat la două meciuri demonstrative, unul între cele două echipe ale localității, Păstorul Vaideeni, respectiv Montana Izvorul Rece și altul între foști fotbaliști. În teren au fost și jucători care au fost pe teren și la prima partidă oficiala disputată acum 50 de ani. Printre ei și Achim Băluță, cel aflat la vârsta junioratului acum 50 de ani, dar şi veteranul Iosif Olaru.


“Sunt 50 de ani în care nu ne-am desființat niciodată. Am avut și greutăți, dar de fiecare dată am renăscut din propria cenușă, la Pasărea Phoenix. La Păstorul se face sport pentru sănătate. E bine că încă mai vin oameni la meciuri, nu ca pe vremuri, dar vin”, ne-a declarat Achim Băluță, fost fotbalist Păstorul Vaideeni.
Foștii fotbaliști și antrenori au fost premiaţi cu diplome, medalii și pliante cu istoria echipei de fotbal, apoi, la un local din comună au socializat ore bune și și-au depănat amintirile.


“50 de ani au trecut foarte repede. Azi ne întâlnim cu toți cei care au scris această istorie frumoasă pentru comunitate, cu foști fotbaliști și tehnicieni, cu suporteri ai echipei. Structura a fost mai mereu formată din fii ai satului, de asta am și rezistat atât. Eu sper ca echipa să țină încă 50 de ani de acum încolo”, spune Daniel Băluță, primar Comuna Vaideeni.


“Este un eveniment fericit în viața acestei echipe. Sunt 50 de ani în care s-a supraviețuit, dar s-a făcut și performanță. A fost un sport de masă, însă, un sport pentru localitate. Sunt și alte echipe mai vechi ca noi, dar doar Păstorul a avut activitate neîntreruptă”, completează Cătălin Siiulescu, susținător înfocat al echipei Păstorul Vaideeni.

În acest moment, Păstorul Vaideeni joacă în Liga a V-a a fotbalului vâlcean și are doar jucători din localitate.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning