FOTO/VIDEO Mulțumiți de Târgul de Crăciun! Comercianții spun că a meritat să stea departe de casă aproape o lună de zile

Comercianții care și-au expus produsele la Târgul de Crăciun de la Râmnicu Vâlcea se pregătesc de plecare. Cele 28 de căsuțe care au funcționat începând cu ziua de 5 decembrie a anului viitor, se vor închide la finalul acestei săptămâni.


Toți spun că vânzările au mers bine și că vor să revină și la finalul acestui an dacă o să fie posibil. Vâlcenii care au vizitat Târgu de Crăciun au putut cumpăra dulciuri, produse tradiționale din lapte, carne și miere sau jucării și îmbrăcăminte. Comercianții sunt mulțumiți de vânzările făcute și spun că a meritat să stea departe de casă aproape o lună. Ei vor să revină și la finalul acestui an dacă vor găsi spații libere.
“A mers bine vânzarea. Au mers bine căciulile. Nu am făcut un calcul, dar a meritat. Am fost în fiecare an și vom veni și la anul. Noi suntem din Harghita și venim de fiecare dată la Râmnicu Vâlcea. Ușor nu ne-a fost, am stat departe de casă mai bine de o lună”, spune un producător de produse vestimentale.
“A mers bine. S-a vândut multe miere polifloră, s-a făcut bine în acest an. Am avut un preț acceptabil. Cred că am vândut undeva la 60-70 de kilograme. Noi suntem localnici, nu facem naveta. Vom veni și la anul”, completează un comerciant de produse apicole.


“Venim de ani buni, oamenii ne știu deja produsele, le caută. S-a vândut bine mușchiul afumat, s-au vândut și cârnații. Suntem de la Sibiu, anul trecut ne-a fost greu că a făcut naveta, în acest an am stat la Râmnicu Vâlcea”, spune și un comerciant de produse tradiționale din lapte și carne.

La deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun au fost prezenți aproximativ 10.000 de oameni, potrivit estimărilor organizatorilor, suma fiind depășită în noaptea dintre ani, atunci când au avut loc concerte de muzică populară și ușoară, dar și un spectaculos foc de artificii.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning