FOTO/VIDEO Mircia Gutău a lansat un atac virulent la adresa adversarilor politici care au criticat amplasarea ornamentelor în formă de bile negre: “Sunt judecat de oamenii care luau șpăguță”

De câteva zile, în centrul Râmnicului au apărut câteva ornamente ciudate, bile negre construite din beton și armătură de metal. Pe rețelele de socializare, adversarii politici ai primarului nu au ratat prilejul de a-l ironiza, făcând trimitere la perioada pe care aceasta a petrecut-o la închisoare.


Ornamentele în formă de bile negre au fost amplasate pe marginea trotuarelor, dar și pe marginea trecerilor de pietoni, în special în apropierea unităților școlare. Părerea râmnicenilor este împărțită în ceea ce privește utilitatea bilelor negre, menite în special să împiedice parcarea mașinilor pe trotuare. De partea cealaltă, conducerea primăriei spune că s-a luat decizia achiziționării și amplasării ornamentelor din dorința de a impune ordine în trafic și în modul de parcare a mașinilor din centrul Râmnicului.


Edilul municipiului spune că doar așa se va evita parcarea mașinilor pe trotuare sau pe trecerile de pietoni. “Mă judecă niște oameni pe mine, după ce ar fi făcut ei. După ce șpăguţă luau ei. Aceste bile vor fi amplasate peste tot în oraș. Ideea amplasării a fost luată, după ce gardul de la Podul Vinerii Mari a fost de două ori la rând spart. O placă costă 180 de milioane și trebuie să stăm șase luni până vine din străinătate. De acum încolo, șoferii imprudenți care vin cu viteză o să își paradească motoarele și acolo vor rămâne. Trebuie să fie atenți de acum în colo.


Comentează despre mine fostul primar… Nu îi este jenă, eu intram în pământ de rușine. Pe trecerile de pietoni erau parcate mașini pentru că vin oameni să-și ducă, dacă se poate, copiii până în clasele de la școală. Acum nu vor mai putea parca. Mai este o problemă. Parchează, și apoi le este lene să meargă 40 de metri până la trecerea de pietoni, și trec peste spațiile verzi. De acum încolo vor primi amenzi usturătoare, veţi vedea. Una peste alta, aceste bile nu au moarte, sunt foarte rezistente. E mult mai bine să pui o astfel de bilă, decât să pui un gard. Cei care mă critică acum pe mine, au condus Râmnicul și l-au distrus în doar șase luni de zile. Stăteau câte patru consilieri liberali pe holurile primăriei și urmăreau orice cetățean care venea pentru o autorizație și îl dirijau unde trebuie tocmai pentru…. Ei au tupeul să vorbească? Sunt ofticați că se gândesc ce făceau dacă erau în locul meu și cât au pierdut”, ne-a declarat Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea.
Deocamdată bilele negre au fost amplasate doar în anumite zone din centrul orașului, dar pe viitor ele vor apărea în apropierea tuturor școlilor din oraș.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning