FOTO/VIDEO: Incendiu la o hală de furaje în Diculești!

https://youtube.com/shorts/HhUwho6Lvi4?feature=share

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați astăzi, în jurul orei 13.05 pentru stingerea unui Incendiu produs la o hală de depozitare furaje în localitatea Diculești, sat Diculești. Pentru stingerea incendiului, la fața locului au fost trimise două echipaje de stingere cu apă și spumă. De asemenea, au fost solicitați în sprijin, încă un echipaj de stingere de la ISU Olt, precum si membrii SVSU din localitate.
La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta În interiorul halei, pe o suprafață de circa 100 de mp. unde erau depozitați baloți de lucernă.
Pentru stingerea flăcărilor, s-au creat culoare de acces în zona de depozitare, baloții fiind scosi cu ajutorul unui utilaj. După aproximativ 3 ore de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să se extindă la întregul depozit.
În urma evaluării preliminare, s-a constatat că au ars și au fost afectați prin afumare circa 800 de baloți de lucernă, în greutate aproximativă de 700 kg fiecare. Prin efortul susținut al pompierilor și al membrilor SVSU, au fost salvați circa 1300 de baloți, incendiul fiind stins după aproape 5 ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că, flăcările s-ar fi declanșat în urma autoaprinderii, în interiorul depozitului fiind descoperite resturi descompuse prin ardere, provenite din plante furajere, care au dus la inițierea incendiului. (ISU VÂLCEA)