FOTO/VIDEO: Iarna la Salina Ocnele Mari

Iarna sau vara, salina de la Ocnele Mari tinde să devină unul dintre cele mai căutate locuri pentru petrecerea câtorva ore, mai ales în vacanța școlară. Dornici să scape de frigul de afară, sub pământ temperatura fiind constantă de 13 -15 grade, sau doar să beneficieze de aerosoli naturali de clorură de sodiu, sute de turisti coboară zi de zi în subteran să se bucure de câteva ore de relaxare.


Oamenii se declară încântaţi de ceea ce au găsit în salina de la Ocnele Mari, deşi recunosc că ar mai trebui aduse mici îmbunătăţiri pe ici, pe colo, pentru ca şederea sub pământ să fie cât mai plăcută. Oamenii sunt încântați și de amplasarea în salină a unei biserici, acolo unde în zilele de sărbătoare se oficiază slujbe religioase în toată regula.

Salina de la Ocnele Mare are suprafață de 40 de mii de metri pătrați, fiind cea mai mare din țară. Poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, programul fiind 09.00 -17.00. Accesul se face cu microbuzul care circulă la fiecare 30 de minute. Ultima cursă este la ora 16.00.


Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning