FOTO/VIDEO HCM, debut cu dreptul în 2018! Vâlcencele au trecut de HCM Roman și rămân pe locul secund al clasamentului

HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Roman 22-19 (12-11)
Sala Sporturilor Traian, spectatori 1500
Au evoluat formațiile:
HCM: Blazek, Razum, Ciucă – Glibko 9, Vasileuskaya 4, Fernandez 3, Florica 2, Lopez 2, Adespii 1, Băcăoanu 1, Krnic, Craiu, Mitrache, Khouildi, Vukcevic, Badea. Antrenor Aurelian Roșca
HCM Roman: Vârtic, Cilic, Iuganu 3, Polooșer, Ferfolja 1, Stoleru 2, Iovănescu 3, Simion 5, De Souza 5, Petrescu. Antrenor Constantin Ștefan.
Eliminări de 2 minute: 1-2
Cartonașe roșii: 0-0


Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au debutat cu dreptul în 2018. Elevele lui Aurelian Roșca au trecut cu 22-19 de HCM Roman și au rămas pe poziția a doua a clasamentului în Liga Florilor, la un punct distanță de ocupanta poziției a treia, CSM Craiova. Vâlcencele au început bine partida contra Romanului, dar oaspetele s-a ținut scai de adversare și diferența de scor nu a fost mai mare de două goluri pe parcursul primei reprize. HCM Râmnicu Vâlcea a mers la cabine în avantaj minim, 12-11. Și repriza secundă a fost una echilibrată, oaspetele reușind să conducă și ele în două rânduri. Experiența superioară a oltencelor și-a spus cuvântul pe final de meci și elevele lui Aurelian Roșca s-au impus cu 22-19. HCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe locul secund al clasamentului din Liga Florilor și în etapa viitoare joacă un nu meci important, în deplasare cu Măgura Cisnădie, una dintre contracandidatele la podium.

Declarații:
”A fost un meci foarte greu, care s-a jucat până în ultimele minute, între două echipe care își jucau șansa la cupele europene. Ne bucurăm că am câștigat, ne păstrăm locul 2 și ne dorim un joc bun mai departe. Felicit echipa noastră pentru dăruirea de care a dat dovadă, este o victorie mare, sunt trei puncte foarte importante în economia campionatului. Mulțumesc publicului care ne-a susținut pe toată durata partidei! Toate jocurile sunt grele, încercăm să ne păstrăm locul pe care suntem, dar luăm fiecare joc în parte. Azi ne bucurăm pentru această victorie și sperăm apoi duminică să facem un joc bun și la Cisnădie” – Aurelian Roșca, antrenor principa HCM Râmnicu Vâlcea.
”A fost un meci greu, toate sunt dificile, dar le facem față. Este super pe locul 2, nu am mai fost niciodată pe acest loc. Eu am fost de la început la această echipă și pentru mine, locul 2 este ceva nou!” – Florentina Craiu, handbalistă HCM Râmnicu Vâlcea.
”La început mi-a fost mai greu să mă adaptez, deoarece lucrurile sunt puțin diferite față de ce era în Spania, dar sunt bucuroasă că suntem într-un campionat puternic și asta mă ajută să cresc valoric. Cred că și echipa, încet-încet a crescut și a îmbunătățit anumite lucruri. În meciul cu Roman, am avut multe momente bune în apărare, dar și Petra s-a descurcat bine. Toată echipa s-a apărat foarte bine în momentele importante din meci și am marcat goluri în acele momente dificile” – Marta Lopez, handbalistă HCM Rm. Vâlcea.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning
Foto Sursa Ionuţ Buharu