FOTO/VIDEO EXPLOZIE PUTERNICĂ la o fabrică de vopsele din MIHĂEȘTI! Se trimit mesaje RO-ALERT!

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor rezultate în urma unei explozii urmată de un incendiu produs la o societate comercială cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești. La fața locului intervin 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă, în sprijinul acestora fiind solicitați pompierii din cadrul SPSU Oltchim și ISU Argeș (trei sunt pe drum: 1 de la GI Brezoi pentru înlocuirea unei asp care s-a defectat, 1 autoplatformă de la GI Drăgășani și două de la ISU Argeș). Nu au fost anunțate victime. Se acționează pentru stingerea incendiului.


Concomitent cu operațiunea de stingere s-a emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-alert pentru a avertiza populația din zona privind emisiile de fum pe o rază de 10 km.
Localnicii au fost sfătuiți să își ia toate măsurile preventive pentru a evita o eventuala intoxicare cu fumul degajat în urma arderii.


Mesaj prin Ro-alert: “Incendiu violent cu degajare mare de fum toxic in loc. Mihaiesti – Depozit lacuri și vopsele. Luați măsuri de evitare a zonei, iar localnicii să rămână în case cu geamurile și ușile închise etans”.