FOTO/VIDEO: Explozie puternică în Ostroveni! O dubă a luat foc ! Două persoane transportate la spital, mașini și apartamente avariate

UPDATE: “În urma evenimentului au fost afectate 17 autovehicule și unul distrus (cel la care a avut loc evenimentul), și apartamente (Geamuri sparte, elemente de protecție desprinse) de la 3 blocuri. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilenă) în interiorul autovehiculului de la scânteile produse in urma utilizării închiderii centraluzate” – ISU VÂLCEA.

O explozie puternică a avut loc pe strada Mihai Eminescu în cartierul Ostroveni din Rm. Vâlcea în această dimineață. În jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că, în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea arde o dubiță. Șase mașini au fost avariate în deflagrație, iar geamurile de la mai multe apartamente s-au spart.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului constatând din primele verificări că, o dubiță încărcată cu o butelie de oxigen și una de acetilenă, ar fi explodat, accidental.
La fața locului s-a deplasat și un echipaj de pompieri în cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea și echipaje ale ambulanței, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, două persoane, un bărbat (șoferul) și o femeie fiind ulterior transportate la spital.

Conform trecătorilor, explozia s-a produs în momentul în care șoferul a încercat să deschidă ușa mașinii cu telecomanda. Suflul exploziei l-a aruncat pe acesta câțiva metri în aer, iar un alt bărbat aflat în apropiere a fost rănit.

“În acest moment se lucrează pentru eliminarea cioburilor aflate în echilibru precar de la ferestrele apartamentelor afectate de suflul exploziei. Până acum au fost inventariate 4 apartamente afectate. De asemenea se inventariază autovehiculele avariate.
Autovehiculul în interiorul căruia s-a produs deflagrația, aparține unei societăți care se ocupa cu întreținerea instalațiilor de alimentare cu gaz metan” – ISU Vâlcea.

În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, prevăzută de art 255, alin. 1 si 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.