FOTO/VIDEO Decembrie Magic în Râmnic! S-a deschis oficial sezonul sărbătorilor de iarnă

S-a deschis oficial sezonul sărbătorilor de iarnă în Râmnicu Valcea. În prezenta a mii de persoane, s-au aprins luminile în bradul de Crăciun si au declarat deschis Târgul de Iarnă din centrul orașului, inaugurat anul trecut.


Festivitatea de aprindere a luminițelor a debutat cu un foc de artificii și cu o proiecție legată de Centenar, pe una dintre clădirile aflate în apropiere. Bradul râmnicenilor din centrul orasului măsoara peste 20 de metri în înălțime și este principala atracție a Târgului de Crăciun. Înainte de aprinderea luminițelor, cei prezenți au asistat la un spectacol de animaţie stradală dedicat lor cu ocazia startului sărbătorilor de iarnă. Un patinuar artificial amplasat în zona centrală, o reprezentare tridimensională a scenei naşterii lui Iisus și cele 28 de căsuţe din târg completează peisajul din centrul Râmnicului.


“Acest lucru a fost posibil pentru că la Râmnicu Vâlcea suntem o adevărată echipă. Ce ne dorim nouă le dorim toți vâlcenilor. Sper să fim mai uniți, să lăsam la o parte ura, să fim ca frații, indiferent de coloratura politică. La mulți ani, să fim fericiți!”, ne-a declarat primarul Râmnicului, Mircia Gutău.


“Nu contează cum mă simyt eu, mă simt foarte bine. Mircia Gutău este un inginer al binelui. Reușește să aducă o stare de bine în oraș, chiar este o seară magică. La mulți ani tuturor vâlcenilor!”, completează Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.


Aprinderea luminilor în bradul de Crăciun a fost un adevarat spectacol și o bucurie, în special pentru copii. Și ca să uite de frig, edilii i-au încălzit pe cei de față cu vin fiert și cozonac. Potrivit organizatorilor, la eveniment au asistat peste 8.000 de vâlceni.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning