FOTO/VIDEO Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Școală Europeană cu rezultate de top

Încă un liceu prestigios din Râmnicu Vâlcea se bucură de titlul “Școală Europeană”. După Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, anul acesta “Colegiul Național Mircea cel Bătrân” a reușit să se claseze în primele 11 instituții de învățământ din țară certificate astfel.

Titlul de Școală Europeană este acordat de către Ministerul Învățământului pe o perioadă de trei ani. În tot acest timp, instituția vâlceană va avea prioritate în momentul aplicării la noile proiecte europene. În plus, școala va primi ca premiu suma de 5000 lei.
“Ne lipsea acest titlu care este pe o perioadă de trei ani. Anul viitor, în luna mai sărbătorim 100 de ani de excistență. Acest titlu răsplătește munca elevilor și pe cea a profesorilor. În acest an școlar am avut 53 de elevi calificați la olimpiadele naționale și 24 dintre ei au adus premii, mențiuni și medalii”, spune Cătălin Pană, director CN Mircea cel Bătrân.

“În afară de avantajul financiar, 5000 de lei, avem și multe alte avantaje. Era un titlu care ne lipsea din palmares, era păcat să-l ratăm. Am avut un punctaj mare, ne-am clasat pe locul 11. A fost nevoie de foarte multă muncă, de multe proiecte, alături de elevi și de părinți”, completează Antoanela Fărcășanu, director adjunct CN Mircea cel Bătrân.

În acest an școlar, Colegiul Național Mircea cel Bătrân a avut 53 de elevi calificați la fazele naționale ale olimpiadelor. Printre ei este și Ștefan Cristian Roată, cel care, timp de trei ani de liceu, a obținut premii la opt olimpiade naționale, iar acum a fost admis la o universitate americană cu sediul la Singapore.

“Pentru mine a fost foarte important că am fost elev al acestui colegiu. Cu ajutorul profesorilor m-am calificat la faze naționale ale olimpiadelor. Eu voi pleca la o facultate americană din Singapore. Eu am avut o relație extrem de strânsă cu profesorii de la Mircea cel Bătrân, mereu m-au ajutat, inclusiv să ajung la această facultate”, este de părere Ștefan Cristian Roată, elev CN Mircea cel Bătrân.
La nivel național, 87 de instituții de învățământ au primit în acest an titlul de Școală Europeană. Colegiul Național Mircea cel Bătrân s-a clasat pe locul 11.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning