FOTO/VIDEO CINEMA CITY – Un multiplex de 5 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea

La scurt timp după Revoluția din 1989, la Râmnicu Vâlcea, funcționau patru cinematografe: Modern, Unirea, Flacăra și Studio, ultimul înființat după căderea comunismului. În câțiva ani doar unul dintre ele a supraviețuit, cel din Cartierul Ostroveni, care și-a schimbat denumirea din Flacăra în „Geo Saizescu”. În vechiul amplasament al Cinema Unirea funcționează acum Filarmonica Ion Dumitrescu, iar pe amplasamentului Cinema Modern este sediul Teatrului Anton Pann. Ei bine, din această săptămână la Râmnic sunt trei cinematografe, cel mai nou și mai modern dintre ele fiind inaugurat la Shopping City Rm. Vâlcea.


Multiplex cu șase săli de cinema și peste 1050 de locuri

După ce la finalul lui 2017 a aniversat 10 ani în România, Cinema City continuă şi în 2018 să le aducă românilor cele mai bune experienţe cinematografice, deschizând în Shopping City Râmnicu Vâlcea cel de-al 26-lea multiplex din ţara noastră şi al 6-lea din regiunea Olteniei. Noul cinema cuprinde 6 săli, cu un număr total de 1.052 locuri. Valoarea investiţiei în acest multiplex este de 5 milioane de euro, fiind realizată de Cinema City România împreună cu NEPI Rockcastle, dezvoltatorul centrului comercial.
„De peste 10 ani, Cinema City s-a dedicat continuu scrierii unei poveşti în centrul căreia protagonistul a fost, întotdeauna, spectatorul de cinema. Iar deschiderea multiplexului din Râmnicu Vâlcea reprezintă încă un capitol frumos din istoria brandului în România. Le-am pregătit vâlcenilor condiţii de vizionare de top, multe surprize cinematografice şi cele mai aşteptate filme ale anului, care vor avea premiere simultane cu cele internaţionale”, a spus Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.


Cele mai noi filme

Printre cele mai aşteptate filme ale verii care vor rula în noul cinema se numără: „Avengers: Infinity War” (producţia care marchează aniversarea de 10 ani a Studiourilor Marvel), „Deadpool 2” (în care unul dintre cei mai amuzanţi şi improbabili supereroi Marvel revine pe marele ecran), „Solo: A Star Wars Story” (un spin-off dedicat unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din universul creat de George Lucas) sau „Jurassic World: Fallen Kingdom” (sequel-ul care ne readuce în lumea dinozaurilor).

Prețuri între 18 și 23,5 lei

Preţurile biletelor pentru adulţi sunt între 18 lei şi 23.5 lei, variind în funcţie de formatul 2D sau 3D în care sunt disponibile, precum şi de ziua şi ora la care rulează. De asemenea, există preţuri reduse pentru copii, elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi. Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe la nivel mondial. Compania are 26 de multiplexuri cu un total de 237 de săli, în 19 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.


“Se vor putea viziona și filme românești”

La inaugurarea multiplexului a fost prezentă și Andrea Buda, director regional de comunicare și de marketing care spune că noul cinema beneficiază de cela mai modern condiții: “Acest nou cinema le oferă iubitorilor de film oportunitatea de a alege pentru că sunt șase săli. Se pot vedea diferite filme la diferite ore, este vorba de diversitate. De asemenea, avem cea mai bună imagine și cel mai bun sunet, ambele la cel mai bun nivel. Și cele mai bune filme românești se vor putea viziona aici. De altfel, noi lucrăm îndeaproape cu regizorii de film din România. În același timp, la Cinem City se pot viziona cele mai bune filme din lume, fie că e vorba de producții din SUA, Anglia sau Franța. Mereu gândim pozitiv, ne propunem obiective mari. Ne ajută și filmele, de exemplu la Râmnicu Vâlcea deschidem cu Avengers, un film extrem de vizionat pe plan mondial. Urmează și alte filme foarte bune, multe dintre ele continuări ale unor pelicule celebre”.


Gabi Cîrjaliu
VIDEO GABI HENNING