FOTO/VIDEO Cel mai bun asistent social din România! Roxana Stoian îşi dedică o mare parte a timpului meseriei pe care a ales-o și roadele muncii sale nu au întârziat să apară

A fost desemnată Asistentul Social al anului 2007 în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, iar cei care o cunosc se arată mândri că au un asemenea om lângă ei.


Roxana Stoian se îngrijeşte de copiii abandonaţi și încearcă să le găsească fiecăruia în parte familia potrivită. Roxana Stoian recunoaşte că a dorit să ajungă psiholog, dar e fericită că a urmat altă cale. Spune că meseria de asistent social i se potriveşte ca o mănuşă: “Am vrut mereu să ajut oamenii. Recunosc că primul meu gând a fost către psihologie. Am crezut că doar aşa îi pot ajuta pe oameni să se schimbe în bine. Ulterior am fost îndrumat către această profesie pe care o consider cea mai puternică din lume. Îmi oferă şansa în fiecare zi să fac diferența pentru cineva. Nu am vrut să renunț niciodată. Merem ne gândim că vrem să facem mai mult, putem face mai mult, dar niciodată nu am vrut să renunț”.

Asistentul social al anului 2017

Ştie până unde poate merge relația cu persoanele care solicită ajutorul DGASPC Vâlcea: “Întotdeauna se crează o relație pozitivă, dar doar atât. Trebuie să ştim mereu să delimităm relația pe care o avem cu clientul la statut de client. Această barieră nu trebuie depăşită. Munca de asistent social este una practică, nu de laborator”. Pentru Roxana Stoian, premiul câştigat la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este şi o mare bucurie, dar și o obligație în plus: “Acest premiu înseamnă farte mult. Nu doar o recunoaştere a activităților profesionale de până acum. Înseamnă şi o mare responsabilitate. Eu oricum şi peste 10 ani voi fi tot la acest loc de muncă. Am avut mai multe posibilități de a pleca în străinătate, dar nu am vrut, vreau să fac ceva pentru România. Poate părea un clişeu, dar iubesc România şi îi iubesc pe români”.


Apreciată de colegi şi şefi

Cei care îi sunt alături, susțin că merită acest premiu pentru dăruirea sa în activitatea desfăşurată la Direcția Generală de Asistență Socială şi pentru Protecția Copiilor Vâlcea. “Doamna Roxana Stoian lucrează la noi din anul 2000 şi s-a implicat profesional cu o capacitate de efort deosebită. Este motivată, este capabilă, este o colegă bună, ne bucurăm că face parte din această echipă”, spune Jana Diaconu, director adjunct DGASPC Vâlcea.
“Este un profesionist desăvârşit, un om cu creativitate, cu multă inițiativă şi foarte aplicat în cadrul asistenței sociale. Este în sistem de mulți ani.
Oamenii ca dânsa îmi doresc să am în permanență alături de mine. Mereu a venit cu idei noi. O felicit pentru titlul obținut şi îi urez succes în ontinuare”, completează Nicolae Badea, director DGASPC Vâlcea.Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning