FOTO/VIDEO Bărbat găsit într-o grotă la Stănișoara de jandarmii vâlceni

Un bărbat din orașul Rovinari, județul Gorj, a fost găsit într-o grotă pe Munții Cozia la Stănișoara de către jandarmii vâlceni din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimănești.

Duminică, 14 iunie 202, în jurul orelor 12.30, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara, a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.

“După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară. Întrebat de prezența lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întotdeauna hrană.
Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit 2 pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor și a acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital. În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă. Menționăm că la fața locului s-au deplasat și doi agenți de poliție din cadrul Poliției Călimănești pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate”, transmit jandarmii vâlceni în comunicatul de presă.