FOTO/VIDEO Au schiat alături de Johannis! Mii de turiști au luat cu asalt domeniul schiabil Transalpina, acolo unde a fost și președintele României

Sute de turiști din toată țara au luat cu asalat, zilele acestea, domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului, preferând liniștea de la Vidra în locul aglomerației de pe Valea Parhovei. O parte dintre practicanții acestui sport au avut surpriza să schieze alături de președintele României, Klaud Johannis, prezent și el pentru câteva zile pe domeniul din Vâlcea.


Starea pârtiilor este impecabilă, zăpada are consistența potrivită, iar vremea este numai bună pentru schiat. Nici nu e de mirare că sute de turiști au luat cu asalt pârtia de la Obârșie de la primele ore ale dimineții și au schiat alături de președintele Johannis, prezent și el în stațiunea vâlceană. Au profitat și de vacanța elevilor și au petrecut câteva zile frumoase. Ei își doresc pârtii mai mari pentru sanie și bob și cazări mai aproape de domeniul schiabil.


“Este bună zăpada, priveliștea este una excelentă. Cazarea lasă de dorit, însă, am găsit loc departe de pârtie. Ne dorim mai mult spațiu pentru pârtia de bob și sanie”, spun turiştii. Pârtia de la Obârșia Lotrului este la al șaptelea an de activitate și în fiecare sezon a avut parte de cel puțin 50.000 de turiști.

“Ne dorim în fiecare an ca cineva să își întoarcă ochii și să vadă potențialul acestei zone. Visul nostru inițial, al proiectantului, ajungea la o rețea de peste 80 de kilometri de pârtie. Acest lucru se poate face doar cu intervenția statului, este nevoie de mulți bani. Lumea își dorește mai multe pârtii. Schiorii aleg să plece în țări vecine și nu doar vecine. Deocamdată aici se poate schia pe 9 kilometri. Pentru un schior serios este mult prea puțin. Dacă se va interveni atunci vom putea să fim ca alte domenii din țările vestice. Pe fiecare sezon noi am avut 50-60 de mii de turiști. Și din străinătate am avut”, spune Ramona Fodor, reprezentant firmă care administrează pârtia.
Domeniul schiabil Ski Resort Transalpina este format din 7 pârtii omologate, cumulând 9 km, întinse pe o suprafață de peste 30 de hectare. Cea mai înaltă altitudine a unei cote de plecare se afla la 1974 m, iar cea mai joasă se află la stația de îmbarcare telegondolă – 1320 m.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning