FOTO/VIDEO Au apărut “trufele” în Piața Centrală! Cumpărătorii se plâng că nu au bani și prețurile sunt destul de mari, vânzătorii că nu au clienți

Mai mulți agricultori vâlceni au ieșit la piață cu câteva dintre verdețurile de primăvară. Pe câteva tarabe din Piața Centrală a Râmnicului cumpărătorii pot să găsească spanac, ridichi, ceapă verde, salată sau urzici.


Prețurile sunt destul de mari și vânzarea nu prea merge, însă. Prețurile pornesc de la un leu și jumătate legătura de ceapă și ajung până la 10 pentru un kilogram de spanac sau urzici. Pentru roşiile şi castraveţii româneşti mai e de aşteptat. Legumicultorii au avut mult de muncă, grijile sunt mari și se plâng că sunt zile în care nu își acoperă nici măcar cheltuielile. Cumpărătorii se lasă așteptați și vor câte puțin pentru a gusta prima salată românească din acest an. Alții mai aștepată să se mai ieftinească.


Specialistii, medici și nutriționiști, recomandă ca primăvară să reducem consumul de carne și să creștem consumul de verdețuri și legume de sezon.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning