FOTO/VIDEO Arhitecturi suprapuse marca Angela Tomaselli

Galeria de Artă ARTEX din Râmnicu Vâlcea a fost gazda unei expoziții inedite. Este vorba de o expoziție decorativă și performance semnată de artistul plastic Angela TOMASELLI, rezultată din impresiile de călătorie în diverse colțuri ale lumii.


Expoziția personală a artistei Angela Tomaselli ne propune doar una dintre temele preferate ale creatoarei. Expoziţia „Arhitecturi suprapuse” de la Galeria Artex oferă privitorilor imagini simbolice ale autoarei; rezultate ale unor impresii de călătorie. Picturile sensibile ale artistei derivă dintr-o împletitură coerentă, din informații concrete prelucrate și filtrate în ani de experiență în atelier, la șevalet.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au asistat și la o prezentare de modă, dar și la un eveniment muzical susținut de Raluca Stoica și Alex TOMASELLI.

“Acestă expoziție are ca titlu generic Arhitecturi Suprapuse pentru că are doar un ciclu, o serie de lucrări făcute de mine care nu sunt peisaje, sunt compoziții cu aceste motive arhitecturale inspirate din diversele orașe în care am călătorit, din România și din alte țări. Cele mai multe sunt din Veneția, un oraș spectaculos. Mai sunt din Paris, din Nordul Italiei, din zona din care sunt străbunii mei. Câteva dintre lucrări sunt inspirate din viața satului. Eu sunt născută la Brezoi, acolo unde m-am și întors. Vin să contracareze, să facă un balans între viața citadină și viața satului. Sunt multe orașe pe care nu le-am vizitat și le doresc. Nu am fost în Olanda, nu am fost la Amsterdam, nu am fost la Moscova unde sunt niște muzee impresionante, nu am fost în Polonia”, ne-a declarat artistul plastic Angela TOMASELLI.


Angela Tomaselli este născută în 1943 la Brezoi, Vâlcea. Este absolventă a Institutului de Arte Platice „Nicolae Grigorescu” București, secţia artă monumentală. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1971.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning