FOTO/VIDEO: ACCIDENT GRAV la CĂLIMĂNEȘTI, lângă Mănăstirea Stănișoara! Starețul, preluat de elicopterul SMURD, după ce a fost găsit într-o râpă

https://youtube.com/shorts/pBcbcQZOipU?feature=share

Accident rutier grav în această seară în localitatea vâlceană Călimănești, pe drumul ce duce spre mănăstirea Stănișoara, chiar în preajma lăcașului de cult. Din informațiile ISU Vâlcea, șoferul autoturismului de teren a pierdut controlul volanului, a părăsit drumul forestier și a lovit un gard. Potrivit ISU Vâlcea, din impact, o persoană a fost aruncată din mașină într-o râpă, fiind găsită inconștiență de către salvatori. O altă victimă a suferit leziuni serioase, fiind transportată la spital. Călugărul găsit inconștient în râpă era chiar starețul mânăstirii și pentru transportul acestuia a fost solicitat un elicopter SMURD.

“La fața locului, din partea ISU Vâlcea, s-au deplasat două echipaje (1 descarcerare si 1 SMURD), plus trei echipaje ale SAJ, SVSU Călimănești și SALVAMONT. După extragerea victimei din râpă și acordarea de îngrijiri medicale preliminare, a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Craiova, acesta urmând să preia persoana rănită grav. Celălalt bărbat rănit a primit îngrijiri medicale preliminare, după care va fi transportat la UPU pentru investigații suplimentare”, a precizat Plt. adj. Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
Victimele sunt I.M., de 63 de ani, cu politraumatisme, preluat conștient de elicopter; T.M., de 57 de ani cu dureri hemitorace stâng și traumatism la coloană, preluat de către echipajul SMURD și transportat la UPU VL.
Elicopterul SMURD, care a decolat în jurul orei 19.14, după ce victima a fost stabilizată de echipajele medicale ajunse la fața locului.
Polițiștii vâlceni au anunțat efectuarea cercetărilor pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului rutier. De asemenea, se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.