FOTO/VIDEO Accident feroviar pe Valea Oltului la Păușa. Șapte persoane au fost rănite

https://youtube.com/shorts/Htvl5P1einI?feature=share

Un accident feroviar mai puțin obișnuit s-a petrecut în această dimineață în apropierea Gării Păușa de la la Călimănești. Conform IPJ şi ISU, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp. În timp ce se efectuau cercetările la fața locului, o garnitură de tren a acroșat linia electrică a stâlpului căzut. În cădere, stâlpul cu fire de electricitate a angrenat alți doi stâlpi și a agățat un cablu. La fața locului s-au deplasat trei ambulanțe (o ambulanță SMURD și două de la Serviciul Județean de Urgență Vlcea), o autospecială de stingere și încă un echipaj al SVSU Călimănești, pentru a asigura intervenția în cazul producerii unui eventual incendiu.
“S-a luat măsura restricționării accesului persoanelor neautorizate, în zona producerii accidentului”, spun reprezentanții ISU Vâlcea.
Șapte persoane au fost rănite, patru dintre ele, aflate în stare gravă, au fost transportate de urgență la Spitalului Județen Vâlcea și sunt acum în stare stabilă. Printre ele s-a aflat și un elev de poliție aflat în practică la fața locului.