FOTO: Un bărbat și-a pierdut viața sub un mal de pământ la Călimănești

Un bărbat 54 de ani, din localitatea Bujoreni, și-a pierdut viața, în timp ce efectua lucrări pentru reconstrucția unui drum forestier, în zona Rostea, din orașul Călimănești, după ce a fost surprins de un mal de pământ.

“Pompierii militari vâlceni au fost anunțați prin SNUAU 112 că o persoană a fost surprinsă sub un mal de pământ în localitatea Călimănești, punctul Rostea, într-o zonă de exploatare forestieră.
La locul evenimentului s-au deplasat imediat forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare ușoară precum și o ambulanță SAJ cu medic. Pe o distanță de aproximativ 7 km, deplasarea echipajelor la locul intervenției s-a desfășurat prin fond forestier cu autoturisme 4×4 puse la dispoziție de personalul exploatării forestiere, drumul fiind inaccesibil autospecialelor de intervenție. A fost anunțat și echipajul Salvamont Vâlcea, în vederea asigurării intervenției operative”, a anunțat Locotenent colonel POPESCU Ramona – Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Vâlcea.
Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei.
În cauză a fost întocmit de polițiștii vâlceni un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.