FOTO: “Treasure Water”, un proiect ambițios pentru protejarea mediului înconjurător, desfășurat în județul Vâlcea

În perioada 15 iunie-15 decembrie 2021, asociația AIDE a desfășurat un proiect ambițios pentru protejarea mediului înconjurător.

Este vorba despre “Treasure Water”, proiect prin care s-a propus să se reducă poluarea cu plastic de pe râul Olt prin stimularea oamenilor din comuna Galicea de a colecta și recicla plasticul din jur.

Problema deșeurilor de plastic de pe râul Olt este scoasă în evidență prin urmările aduse mediului și habitatelor. Prin realizarea proiectului “Treasure water” s-a dorit informarea și convingerea oamenilor să fie mai responsabili cu mediul prin acțiuni care să reducă excesul de plastic și reciclarea celui existent.

Cu ajutorul Primăriei din Galicea s-a amplasat în comună un container pentru colectarea plasticului sub forma unui centru de colectare. De asemenea, pe toată perioada proiectului s-a organizat un concurs “Vânătoarea de Plastic”, unde s-au acordat premii lunare participanților care au reușit să strângă cele mai mari cantități de plastic.

Proiectul Treasure Water a fost sprijinit de Primăria Galicea și face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl Romania.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.
Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.