FOTO: Tragedie la Uzina Mecanică Băbeni! Părinții tânărului decedat în explozie erau colegi cu el…

Ieri, în jurul orei 14.00, o explozie s-a produs la Uzina Mecanică din oraşul Băbeni. În zonă au fost trimise un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie în caz de incendiu, un echipaj al SMURD şi o salvare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.


Un tânăr de 22 de ani, care lucra la dezamorsarea unui proiectil a fost rănit foarte grav, paramedicii SMURD încercând să-l resusciteze. Explozia a fost urmată şi de un mic incendiu, dar acesta a fost stins de personalul din uzină. Tânărul a fost declarat mort după mai bine de o oră de la producerea deflagraţiei. La fața locului ajunsese și un elicopter de la SMURD, care urma să-l preia pe muncitorul surprins de deflagraţie, însă paramedicii nu au reuşit să-l stabilizeze, el fiind găsit de echipajele medicale care au ajuns la faţa locului în stop cardio-respirator. Mama băiatului, angajată la uzină, a făcut atac de panică, fiind preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital. Și tatăl băiatului lucra tot acolo, dar era în altă secție în momentul tragediei.


“Am fost anunțați de o explozie cu o posibilă victimă accidentată grav. Ne-am deplasat la fața locului cu o ambulanță SMURD și un echipaj de stingere de incendii. Incendiu nu a fost, dar tânărul a decedat. La spital a ajuns și mama victimei care a suferit un atac de panică. Tânărul a fost supus mai multor manevre de resuscitare, dar din păcate acestea nu au avut efect. La fața locului ajunsese și un elicopter de la SMURD dar… nu a fost folosit”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.


“Din păcate pacientul a decedat. A fost resuscitat peste 40 de minute, din păcate nu a răspuns la aceste manevre. A venit și elicopterul, dar noi l-am găsit într-o stare extrem de gravă”, mai spune Cătălin Popescu.

Rudele au aflat de la televizor

Rudele băiatului au aflat de tragedie de la televizor. ȚNu știm ce s-a întâmplat, de la televizor am aflat. Muncea mult, nu s-a plâns niciodată de condițiile de muncă. Noi știam că este portar, nu că se ocupă cu muniția… Și părinții lui lucrează tot aici. Tatăl său a aflat primul că a murit…”, spune una dintre rude.


Uzina Mecanică Băbeni are două capacități de fabricație, capacitate militară de încărcare produse de artilerie și delaborare muniție si execuție ambalaje din lemn pentru industria militară.

Gabi Cârjaliu