FOTO Tineri prinşi în flagrant consumând marijuana pe Dealul Capela

Doi tineri au fost prinşi de jandarmii vâlceni luni, 6 martie, în mun. Rm.Vâlcea, pe str. Castanilor în dreptul motelului Capela, în jurul orelor 14:30, în timp ce consumau droguri. La vederea echipajului, cei doi tineri au încercat să scape de marfă, aruncând într-un tufiş mai multe obiecte după care au încercat să fugă.


“Jandarmii au intervenit şi i-au oprit pe tineri, au ridicat obiectele aruncate de aceştia, iar în urma verificării acestora s-a stabilit că este vorba despre o cutie de culoare verde în care se aflau foiţe de confecţionat ţigări marca “Mascotte” şi o ţigaretă confecţionată manual care prezenta fragmente vegetale de culoare maro, având un miros înţepător despre care tinerii le-au spus jandarmilor că sunt “muguri de marijuana” şi le-au cumpărat de la o persoană cunoscută pentru “consum propriu”. În continuarea verificărilor prin activităţi specifice jandarmii au reuşit să identifice încă doi tineri respectiv pe cel care le-a vândut tinerilor fragmentele vegetale şi pe cel de la care aceasta din urmă cumpăra fragmente vegetale pentru a le revinde. Jandarmii au stabilit că aceştia se numesc T.I. de 17 ani din Ocnele Mari , S.N.A. de 16 de ani Şirineasa, Ş.P.R. de 17 ani din Negreni şi A.I.G. de 18 ani din Rm. Vâlcea cărora le-au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute şi pedepsite de art.2 şi 4, din Legea 143/2000″, se spune în comunicatul transmis de IJJ Vâlcea.

Art.2: Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
Art.4: Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Documentele de constatare întocmite de jandarmi şi fragmentele vegetale, găsite asupra tinerilor au fost predate lucrătorilor din cadrul S.C.C.O.Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.