FOTO: Tabăra de Vară a copiilor din Parohia Vlădești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 24-28 iulie 2023, la Parohia Vlădești din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, s-a desfășurat prima ediție a Taberei de Vară, ce a reunit peste 50 de tineri dornici de socializare și de activități cultural-catehetice, menite să le descopere lucruri și cunoștințe noi care să le folosească în viața de zi cu zi dar și în cea duhovnicească.
Aflată la prima ediție, Tabăra de Vară din cadrul Parohiei Vlădești a adunat un număr impresionant de tineri, dornici să petreacă alături de preoții parohiei, voluntari și părinți, clipe de o mare încărcătură duhovnicească, precum și câteva zile de relaxare în aer liber, renunțând la lumea virtuală și la treburile cotidiene.
Zilele de tabără pentru copii au început în fiecare dimineață cu rostirea rugăciunii de mulțumire, după care, tinerii au fost împărțiți în grupe pentru atelierele taberei. Au urmat jocuri, concursuri, seri duhovnicești la foc de tabără, drumeții, însoțite de cântări religioase şi patriotice, precum și vizita la unele mănăstiri din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Diversele activități, organizate de părintele paroh Andrei-Ovidiu Leonte, împreună cu părintele coslujitor Marius-Colia Moscalu și voluntarii parohiei, au avut ca scop socializarea, comunicarea, petrecerea timpului liber în natură, renunțarea la mediul virtual și implicarea în cât mai multe exerciții fizice prin organizarea unor concursuri sportive și drumeții.
Tabăra a fost încheiată cu săvârșirea Sfintei Liturghii, unde tinerii participanți s-au împărtășit, iar după slujbă au vizionat filmulețul taberei, împărtășind sentimente, trăiri și aprecieri, deprinse pe tot parcursul zilelor petrecute împreună.