FOTO: Sodistul a început protestele! 300 de persoane prezente în fața Prefecturii Vâlcea

Sindicaliștii de la Uzina de Sodă și cei de la Societatea Națională a Sării au avut azi prima dintre cele trei zile de proteste anunțate inițial. Chiar dacă organizatorii sperau la aproximativ 5000 de protestatari, în fața Prefecturii Vâlcea au ajuns doar câteva sute.

Nici sindicaliștii de la CET Govora și Chimcomplex Borzești nu s-au ținut de cuvânt și mitingul s-a terminat cu o oră mai devreme față de programarea inițială. Oamenii s-au întâlnit cu prefectul Florian Marin și au avut ca unică revendicare păstrarea locurilor de muncă.

“Ne aflăm azi aici pentru o singură revendicare – păstrarea locurilor de muncă. Instituțiile din Vâlcea au făcut demersuri, dar concret nu s-a întâmplat ceva. Peste o săptămână USG își va înceta activitatea și impactul o să fie unul major, se pierd 10.000 de locuri de muncă și 50.000 de oameni o să fie afectaț”, le-a spus celor prezenți, la portavoce, liderul Sindicatului Sodistul, Adrian Mugioiu.

Conducerea de la Ciech Sodă România, societate cu capital majoritar polonez, a anunțat că va sista activitatea după ce CET Govora a majorat prețul aburului cu 135 la sută. Mâine este anunțat un nou miting și organizatorii speră la o prezență cu mult mai mare.

Gabi Cârjaliu