FOTO Semimaraton umanitar! O parte din bani vor fi donați atletului vâlcean Gabriel Voic, participant la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina

Semimaraton, alergare în pădure pe traseu marcat, pe o distanță de 10, respectiv 5 kilometri și Orientare Sportivă. Toate acestea au avut loc sâmbătă în Pădurea Valea Bujoreanca, cu start de la Muzeul Satului Vâlcean.


Scopul acestui eveniment este de a promova sportul în natură, dar și un scop filantropic, trei cauze cu impact în zona comunității locale vâlcene fiind susținute în urma donațiilor făcute. La traseele de alergare în pădure pe poteci marcate au luat startul tineri cu vârsta de peste 16 ani și adulți. Pe traseele de orientare sportivă propuse de organzatori au mers atât copii, cât și adulți, nefiind impusă o limită de vârstă. În timpul competițiilor au fost donați bani care vor fi folosiți pentru cauze sociale susținute de Fundația Comunitară Vâlcea și de Fundația Mămici din Vâlcea. De asemenea, banii proveniți din taxele de participare au fost și ei donați.


“Azi susținem proiectele Asociației Mămici din Vâlcea. Vom strânge cât mai mulți bani pentru proiectele sociale. Eu voi alerga și pentru mine, pentru sănătate. Nu puteam sta în casă într-o astfel de zi. Ne pare rău pentru care care nu au venit. Avem multe premii surpriză pentru cei mici. La semimaraton sunt multe persoane înscrise, multe dintre ele profesioniste”, ne-a declarat unul din organizatori, Roxana Moise, cunoscută în România după ce a ajuns în fazele superioare ale concursului Exatlon, care a alergat alături de Ştefan Floroaica, un alt concurent al cunoscutului show.


O parte din bani vor fi donați atletului vâlcean Gabriel Voic, sportiv de lot național cu rezultate remarcabile și participant la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina din această lună. Taxele de participare au fost de 50 lei de persoană pentru alergarea în pădure, respectiv 20 lei pentru traseele de orientare sportivă. (G.C.)