FOTO: Școala Gimnazială, sat Măgura, comuna Mihăești, a organizat prima ediție a Concursului Județean ”Sport și sănătate”

În data de 31 martie 2023, s-a desfășurat prima ediție a Concursului Județean ”Sport și sănătate”, organizat de Școala Gimnazială, sat Măgura, comuna Mihăești.
Pentru cei mici, activitatea sportivă înseamnă: mişcarea, jocul, libertatea de a “zburda” în voie, spiritul competitiv.
Mişcarea, îmbunătăţirea capacităţilor proprii, concurenţa cu ceilalţi, participarea la evenimente sportive ce produc emoţii, tensiuni şi reuşite, sunt atâtea motive pentru care copiii sunt pasionaţi de sport. Dar, fie că este liniştitor sau competitiv, sportul trebuie să fie întotdeauna o plăcere, practicat în deplină libertate.
Scopul concursului este de a forma un comportament sportiv, prin stimularea motivaţiei pentru activitățile de educație fizică şi derularea de acţiuni concrete de promovare și stimulare a mişcării în rândul copiilor.
Obiectivele concursului:
– Menţinerea unei bune stări de sănătate,
-Consolidarea socializării cetăţenilor prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant;
-Realizarea unei colaborări permanente între instituţii şi parteneri.
-Descoperirea copiilor cu aptitudini sportive excepţionale,
-Cultivarea dragostei pentru practicare sportului, a spiritului competitiv şi a gustului pentru efort.
-Implicarea copiilor in activitățile sportive ca factor activ.
La competiție au participat 220 de preșcolari și școlari din 10 unități școlare din județ.
Mulțumim domnului primar Bârzăgeanu Constantin pentru implicarea în organizarea concursului..
”Multumesc cadrelor didactice implicate în organizarea acestui concurs, tuturor copiilor participanți și invitaților. Participând la activități sportive, copiii au ocazia de a-și dezvolta abilități mentale, sociale, emoționale și fizice. Consider că deși la prima ediție, acest concurs a fost realmente un succes și sperăm să putem realiza cât mai multe ediții.”, este mesajul directorui Cristina Pleșea, de la Școala Gimnazială, sat Măgura, comuna Mihăești.