FOTO S-a redeschis Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea

Joi, 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, a avut loc şi deschiderea unui nou an şcolar la Palatul Copiilor situat în Parcul Mircea cel Bătrân din municipiul Râmnicu Vâlcea. În această clădire istorică, în 1954 se deschidea Casa Pionierilor. De atunci neîntrerupt, an de an, mii de copii din Vâlcea au participat la activităţi extraşcolare.


Profesorul Cătălin Sîiulescu, directorul Palatului a vorbit la deschidere despre importanţa istorică a acestei clădiri şi despre activităţile din acest an. Anul trecut peste 3 mii de elevi au fost înscrişi în cele 25 de cercuri extraşcolare. În acest an s-au înscris deja peste o mie de elevi să participe la cercurile cultural artistice, tehnici-ştiinţifice şi sportiv–turistice. Cursurile sunt predate de profesori cu multă experienţă, unele din ele fiind predate pe bază de voluntariat, iar participarea copiilor la ele este gratuită. La deschidere din păcate nu a putut participa şi Andra Bică, inspector şef al ISJ Vâlcea, reţinută de Ministrul Învăţământului la o video conferinţă, dar a transmis mesajul ei.

Profesorul Nae Dinescu, preşedintele filialei Vâlcea a Academiei Olimpice a vorbit despre importanţa acestei instituţii şi a acordat mi multe diplome şi distincţii unor cadre didactice, Palatului Copiilor şi directorului acesteia. La manifestare peste 500 de copii de la mai multe şcoli din judeţ, profesori şi părinţi au fost surprinşi de frumosul program al Fanfarei Copiilor Gabriel Chaborschi, dar şi al echipei de dansuri sportive antrenată de cunoscuta profesoară Mihaela Runceanu, fostă campioană la gimnastică ritmică şi fondatoare a unuia din cele mai celebre cluburi de dans sportiv din ţara noastră.


Palatul Copiilor este deschis permanent elevilor care vor să îşi petreacă o parte din timpul liber pentru a activa în unul din cercurile sale. (T.G.)