FOTO Promovare de excepție a comunei Vaideeni

Primarul Daniel Achim Băluță nu a ratat cel mai important eveniment al anului din Vâlcea pentru a promova din nou frumusețile comunei Vaideeni, dar și produsele tradiționale fabricate aici. Doar el și primarul comunei Vlădești au avut inspirația de a își pune eșarfele tricolore de ceremonie și a aștepta astfel o delegație impresionantă a Corpului Diplomatic Român prezentă miercuri, 29 august la Râmnicu Vâlcea, cu ocazia organizării “Zilei Diplomației Românești”.


Primarul din Vaideeni și echipa sa, au prezentat Corpului Diplomatic Român potențialul turistic, tradițiile, meșteșugurile și un scurt istoric al comunei. Costumele populare, țuica de Vaideeni, brânza de burduf, telemeaua și sucurile și gemurile naturale ale companiei Jiancom Vaideeni au fost un centru de atracție pentru ambasadorii români care au degustat cu satisfacție produsele.


Mulți dintre ei au luat contact pentru prima dată cu sucuri sută la sută naturale produse după un concept propriu de o mică fabrică din Vaideeni care procesează legume și fructe colectate din Vâlcea. Scopul principal al companiei Jiancom este de a procesa fructele cât mai natural posibil, iar pentru a atinge acest obiectiv, primul pas este de a produce sucuri care au un conținut de fructe 100%. Specialitatea sucurilor din gama NATURAL PREMIUM și IUNI constă în faptul că aceste produse sunt făcute din fructe presate la rece, astfel încât vitaminele, fibrele și mineralele sunt păstrate în totalitate.


Sucurile au fost atracția și multor vâlceni prezenți la eveniment care nu le cunoșteau proprietățile. Sucul de Vaideeni devine mai mult decât o băutură răcoritoare datorită beneficiilor pe care acestea le oferă. Telemeaua și țuica galbenă sută la sută produsă din prune au fost și ele apreciate.
“O zi superbă, alături de oameni minunați! Multumesc domnului președinte Constantin Rădulescu pentru aceasta onoare, precum și tuturor locuitorilor din Vaideeni implicați în acest proiect! Un eveniment deosebit în care am putut să luăm legatura , la cel mai înalt nivel, cu ambasadorii noștri din Turcia, Arabia Saudită, Australia, Germania, Finlanda, etc… Discuțiile au rămas deschise in legatura cu produsele prezentate de noi! Doamne ajută!” – Daniel Achim Băluţă, primar Comuna Vaideeni.


Daniel Achim Băluță a invitat personal mai mulți ambasadori în Vaideeni și este posibil ca o parte din ei să fie prezenți la una din următoarele sărbătorile tradițioanle mari ale comunei montane!

Traian Guminski