FOTO: Prinși la Brezoi cu peste 600 de kilograme de pește fără documente legale

În această dimineață, polițiștii din Vâlcea au depistat în trafic două autoturisme care transportau peste 600 de kilograme de pește fără documente legale. Atât peștele, cât și autoturismele, precum și o barcă și mai multe plase de pescuit au fost indisponibilizate.

În dimineața zilei de 4 decembrie 2019, polițiștii din cadrul I.P.J. Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe raza orașului Brezoi, pentru verificarea legalității activităților comerciale cu pește și produse din pește.
În prima parte a activității, au fost depistați doi bărbați care transportau în portbagajele unor autoturisme, în condiții improprii și fără documente legale, peste 600 de kilograme de pește.
Polițiștii au dispus măsura indisponibilizării pentru cantitatea de pește, cele 2 autoturisme folosite de aceștia, o barcă și mai multe plase de pescuit. De asemenea, polițiștii continuă cercetările în cauză.
Comercializarea peștelui și a derivatelor este admisă numai în unități specializate sau secții ale magazinelor alimentare înregistrate sanitar veterinar, evitați achiziția acestora de la persoane neautorizate.
De asemenea, legislația impune asigurarea condițiilor de manipulare și transport ale peștelui, a produselor din pescuit de la furnizori la unitățile de vânzare, cu menținerea igienei și a lanțului frigorific pe durata transportului.