FOTO Prins de jandarmii vâlceni în timp ce comercializa pește fără documente legale

Duminică, 18 februarie a.c., jandarmii vâlceni au depistat pe strada Industriilor (în zona Platformei Chimice Oltchim) din municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat în timp ce oferea spre vânzare pește de diferite specii, dintr-un autovehicul.


Jandarmii au procedat la legitimarea persoanei în cauză, și din verificările efectuate, s-a constatat faptul că S.C. în vârstă de 46 ani a achiziționat cantitatea de 150 kg pește de la o persoană necunoscută din județul Olt.
Persoana în cauză nu deținea documente de proveniență a cantității de pește și nu prezenta mijloc auto adecvat pentru a desfășura această activitate.

În acest sens, la fața locului a fost solicitată prezența unui reprezentant A.N.P.A în vederea identificării speciilor de pește (80 kg din specia fitofag, 70 kg albitură) și predarea întregii cantități. Documentele întocmite de jandarmii vâlceni au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliției Vâlcea.
Ținem să precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, cât și a comercializării ilegale.