FOTO “Popas cu imagini la Conacul Bălceștilor”

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și Fotoclubul “Floarea de Colţ” au organizat vineri seara, la GALERIA COZIA PASAJ 2 din Râmnicu Vâlcea, vernisajul expoziției de fotografie „Popas cu imagini la Conacul Bălceștilor”.

Evenimentul și propune să pună în valoare frumusețea patrimoniului de la ansamblul muzeal “Nicolae Bălcescu”, de pe Valea Topologului. Imaginile sunt surprinse de artiștii fotografi în cadrul primei ediţii a Taberei de fotografie “Popas cu imagini la Conacul Bălceştilor” din perioada 20 – 22 octombrie 2017, atunci când natura a îmbrăcat cele mai frumoase culori. Sunt expuse 40 de fotografii realizate de Diana Buzoianu, Dorina Nicolai, Elena Simion Tudosie, Mariana Buică, Adrian Negoiță, Julien Oncete, Sorin Mateescu, Ioan Ciobotaru.


„În această seară am deschis calendarul activităților culturale organizate de Memorialul Nicolae Bălcescu, de această dată în parteneriat cu Fotoclubul Floarea de Colț. Este o promovare a instituției noastre. Cum a fost o vreme mai rea pentru deplasarea la Nicolae Bălcescu am venit noi aici. Au expus șapte fotografi din Vâlcea, din țară și chiar din străinătate, un fotograf din Anglia. Pentru noi este important că tinerii sunt pasionați de imagine, am primit un număr mare de vizualizări pe pagina de facebook. Sperăm să continuăm acest parteneriat”, ne-a declarat Antonie Chelcea, director Memorialul Nicolae Bălcescu.


„Este o locație minunată pentru fotografii de calitate. În mulțumim domnului Chelcea că ne-a găzduit. Noi am făcut tabere primăvara și anul trecut am făcut una și toamna și ceeace a rezultat se poate vedea acum pe simeze”, completează Ioan Ciobotaru, președinte Fotoclub Floarea de Colț Rm. Vâlcea.
Conacul Bălcescu se află în comuna vâlceană cu același nume. Piatra de temelie a fost pusă în 1828 de către Iancu Bălcescu și Zinca, mama lui Nicolae Bălcescu. Ulterior Conacul trece prin mai multe transformări până la înfățișarea de astăzi.

Gabi Cîrjaliu