FOTO: Pompier vâlcean aleargă pentru copiii cu nevoi speciale

În perioada 10 – 11 septembrie, colegul nostru, domnul plutonier adjutant Proteasa Vasile, o să participe la ultramaratonul Autism 24h. Evenimentul este organizat de Asociația „Centrul de Autism Marea Neagră”, organizație non profit, care promovează cauza persoanelor cu nevoi speciale.

Pompierul militar participă pentru a treia oară, consecutiv, la această competiție de alergare care va avea loc în stațiunea Mamaia din județul Constanța și are ca scop principal strângerea de fonduri pentru copiii cu AUTISM.
Pe parcursul solicitantei probe de alergare, salvatorul vâlcean își va pune în valoare munca asiduă pe care a depus-o în pregătire, cât și experiența, pentru a face față dificultăților cauzate de condițiile grele în care se desfășoară competiția, foarte important fiind parcurgerea unui număr cât mai mare de km, care se va cuantifica într-o sumă de bani ce va ajunge la copiii cu autism, precum și depășirea limitelor personale.
La întrebarea „De ce faci asta?”, colegul nostru ne-a mărturisit: „În primul rând, pentru copiii cu nevoi speciale, iar în al doilea rând, pentru plăcerea de a alerga. Când alerg pentru o cauză nobilă, cum este evenimentul Autism 24h, satisfacția este imensă.”
Colegii pompieri, împreună cu toți vâlcenii, îi urează „Mult Succes!”.