FOTO: Oportunități noi de finanțare la Dăești

Asociația Țara Faină a organizat în localitatea Dăești, ultima conferință regională, prin proiectul Antreprenorești – Adoptă un Sat: Antreprenorești vine la Dăești. Aceasta a reunit un număr important de primari și antreprenori din județul Vâlcea, care au avut ocazia de a interacționa cu experți pe fonduri europene și cu antreprenori de succes din România. S-au abordat subiecte de real interes pentru cei prezenți în sală, precum oportunități europene de finanțare, bune practici în turism cât și exemple relevante care pot fi transferate și integrate in zonă.
Printre invitații la conferință s-au numărat primarii satelor Bujoreni, Muereasca, Sălătrucel, Berislăvești, Runcu, Golești.
O decizie importantă este preluarea ghidurilor de arhitectură, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România pentru încadrarea în specificul rural. Alte subiecte importante au fost importanța digitalizării în turism, tururi virtuale 3 D, de înființare a Organizațiilor de Management al Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic, dar și de oportunitățile de finanțare pentru mediul rural (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări).
Membri fondatori: Emil Munteanu, Președintele Asociației Țara Faină, Hildegard Helene Brandl, Lider proiect Antreprenorești – Adoptă un sat și Ruxandra Epure, Project Manager, i-au avut alături la masa speakerilor pe Popolan George – Primar Comuna Dăești, Emil Indricău – Consultant Digital Strada for 3D Virtual Tour, Alexandru Nedea – Specialist Marketing Turism – Asociația Descoperă Vâlcea, Alina Anton – Manager și fondator Aria United – companie specializata in fonduri europene, Florentina Boicu – Grup Acțiune Locală (GAL) Castra Traiana, într-un eveniment deosebit, care a pus Dăeștiul pe harta Antreprenorești.