FOTO: Liceul Tehnologic “Căpitan Nicolae Pleșoianu” implementează proiectul Erasmus+ „Educație și motivație prin digitalizare”

Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” implementează în perioada 1 septembrie 2023 – 31 octombrie 2024 proiectul Erasmus+ „Educație și motivație prin digitalizare”, Nr. proiectului 2023-1-RO01-KA122-SCH-000135292. Principale obiective ale acestui proiect sunt reducerea absenteismului și a abandonului școlar, creșterea atractivității demersului didactic prin utilizarea strategiilor și metodelor didactice interactive și motivarea cadrelor didactice să participe la scrierea și implementarea proiectelor Erasmus+.
În perioada 26.10.2023-05.11.2023 s-a desfășurat prima mobilitate, patru cadre didactice au participat la cursul „Using Technology in the Classroom” în Split, Croația. La a doua mobilitate, desfășurată în perioada 04-12 noiembrie 2023, au participat alte patru cadre didactice la cursul „Going Digital in an Innovative Classroom” în Praga, Republica Cehă.
Mobilitățile Erasmus+ au avut un impact pozitiv asupra celor opt profesori participanți. Au dezvoltat noi abilități de lucru cu elevii la clasă, au învățat să folosească aplicații utile atât în sala de clasă cât și în exterior, dar au avut și șansa de a experimenta noi culturi și de a se conecta cu oameni din întreaga lume.
Pentru a reduce impactul asupra mediului, cele două mobilități au fost realizate cu transport „Green Travel”, deplasându-se cu mașina și autocarul.